Слагат чипове на бездомните кучета във Видин

16851
Слагат чипове на бездомните кучета във Видин
Снимка: БГНЕС

Представители на фондация "Четири лапи" започват обезпаразитяване и кастрация на бездомните кучета във Видин от началото на следващата седмица, съобщиха от общината.

Освен това на животните ще се поставят и специални чипове, осигурени със средства на общината, за включването им в Националната база данни.

Масови проверки дали се пуши в заведенията във Видин

Все по-чести са проверките за тютюнопушене във видинските заведения. Това заяви д-р Марияна Чавдарова, началник на отдел „Държаве...

Община Видин е осигурила на специалистите необходимите условия за тези дейности, като е предоставила базата на общинската ветеринарна амбулатория. В края на миналия месец екип на фондацията направи проучване и преброи безстопанствените кучета на територията на града, които са около 400 броя. Според тях положението на бездомните кучета във Видин не е тревожно.

Община Видин изгражда в момента приют за безстопанствени кучета, който ще започне да работи от следващата година. Средствата, предвидени за обекта са заложени в бюджета и според разработения план в имота се предвижда изграждането на приемна сграда - ветеринарна лаборатория клас II, покрити боксове с открита площ за кучета, терен за разширение, паркинг за автомобили, дезинфекционна яма и изгребна яма за отпадни води.

Сградата с боксовете за отглеждане на кучета ще се състои от 15 бокса по 6 броя всеки един, със собствено дворно пространство и три за индивидуално отглеждане на агресивни или кастрирани животни.

 

Откриха 57 кг марихуана в микробус на Дунав мост II

Близо 57 кг марихуана в двоен под на микробус откриха митническите служител в района на ГКПП Дунав мост ІІ Видин – Калафат. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com