Ски сезон на Витоша ще има

21295
Ски сезон на Витоша ще има

Министерството на земеделието ще осигури ски сезона на Витоша. Това стана ясно от думите на министър Мирослав Найденов, предаде КРОСС.

В контакт сме с „Витоша ски”, със Столична община, с югозападното предприятие и е договорен сезонът, но той няма да бъде по-различен от минали години, заяви Найденов във връзка с изказване на премиера Бойко Борисов, че и тази зима софиянци ще останат без ски писти заради промените в Закона за горите.

Фандъкова: "Витоша ски" иска да има ски сезон

"Витоша ски" имат желание да обработват пистите и да има ски сезон на Витоша, просто искат да се гарантира, че те ще могат да оперира...

Той уточни, че министерството му ще гарантира функционирането на ски съоръженията и пистите на Витоша, но софиянци няма да получат това, което заслужават – обновени и модернизирани ски писти и съоръжения.

Това е така, защото министерството отстъпи пред протестите на природозащитниците, за да не ескалира напрежението, но последиците от това са, че съоръженията остават в старото си не добро състояние. „Това е един от примерите, когато едно малцинство от 1000 – 2000 души може да наложи мнението си на 1,5 млн. столичани, каза още министър Найденов.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини