Скали затрупаха Е-79 в Кресненското дефиле

8043
Скали затрупаха Е-79 в Кресненското дефиле

Скална маса се свлече тази сутрин и затвори и двете платна на ГП Е-79 в Кресненското дефиле. Движението се осъществява по стар обходен път покрай самото свлачище.

Сигналът за свляклата е около 50 куб. м скална маса е подаден малко преди 8 ч. тази сутрин. Свлачището е на десния завой преди малкия тунел на входа на дефилето откъм Симитли.

Нова опасност заплашва варненския квартал "Аспарухово"

Активирали се свлачищни процеси може да погълнат жилищата построени на ската на варненския квартал "Аспарухово". По този начин районът ...

За късмет на пътуващите по Е-79 в района на свлачището има стар път, по-който преминават моторните превози средства. Веднага след подадения сигнал на място пристигна екип на пътно-поддържащата фирма, чийто служители регулират и пренасочват трафика по стария път между свлачището и река Струма.

Обмисля се разчистването на свлачището, което е скъсало предпазните мрежи. В него има и два големи скални къса. Свлачището е нестабилно, продължават да падат камъни, което ще затрудни разчистването му.

Цяла нощ в района вали дъжд. Това е трето свлачище на този участък за последните 5 години. Преди по-малко от месец на два пъти се свлича пак десният скат на пътя, но на 500 метра по-надолу в посока Кресна в района на Османска чешма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com