Сириец нападна продавачка на бул. „Сливница”

41003
Сириец нападна продавачка на бул. „Сливница”
Снимка: БГНЕС

Сирийски гражданин е нападнал продавачка в столицата. Нападателят е отблъснат с помощта на друг клиент на магазина, съобщи БНР. Инцидентът е станал в магазин за кафе на бул. „Сливница”.

34-годишният сириец е откаран в 5-то РПУ. Той е със статут на временно пребиваващ. Не са ясни мотивите за стореното от него, но се предполага, че е с цел грабеж.

МВР определя случилото се със сирийците при "Захарна фабрика" за грабеж

Последният случай на нападение над чужди граждани от арабски произход се разследва с основна версия „грабеж”. Това е официа...

По първоначални данни около 18.30 часа той влязъл в магазин за кафе на бул. „Сливница” и се насочил към зоната на касата. С помощта на клиент, 34-годишният мъж, за когото има данни, че e от сирийски произход, е бил спрян. Минути след това е задържан от пристигналия на място патрул на Пето РУП.

34-годишният, който е със статут на продължително пребиваващ, е отведен в районното управление, задържан е с мярка до 24 часа. За случая e уведомена прокуратурата.

Има един задържан за побоя над двамата сирийци и ливанеца

Един човек е задържан за побоя над двама сирийци и ливанец на бул. „Сливница” в София снощи. Той е български гражданин. Тов...

БГНЕС припомня, че това е поредният инцидент в столицата с чужденци. Късно снощи ливанец и двама сирийци бяха нападнати в София. Тримата отдавна пребивават в България и имат статут на бежанци. По първоначални данни двама сирийски граждани и един ливанец /на възраст 26, 27 и 38 години/ със статут за бежанци, били нападнати от десетина непознати пред заведение за бързо хранене на бул. "Сливница". След нанесен побой им отнели пари и документи.

На пострадалите бе оказана медицинска помощ в столична болница. Към 02.00 часа те са подали жалби в столичното Трето РУП, където са дали и показания.

Очаквайте подробности

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...