Синдикатът на полицаите иска оставки заради инцидента от миналата нощ

24751
Синдикатът на полицаите иска оставки заради инцидента от миналата нощ
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява да бъде проведено пълно, бързо, всестранно и безпристрастно разследване на инцидента до с. Горно Ябълково.

Това се казва в декларация на синдиката във връзка с трагичния инцидент станал тази нощ, около 00.30 ч. до с. Горно Ябълково, при който техен колега, граничен полицай, загина.

От федерацията настояват още да бъдат установени всички виновни длъжностни лица, които с действията или бездействието си са допринесли за това нещастно развитие на ситуацията и да им бъде потърсена дисциплинарна, а при наличие на данни за престъпление - и наказателна отговорност.

"Отговорните за случая лица да подадат незабавно оставки. Да се огласи в медиите докладът изготвен за проверка на условията по ДГ от месец ноември 2014г. Ръководството на МВР в най-кратък срок да излезе с програма, съдържаща спешни мерки, насочени към минимизиране на риска от повторение на подобни инциденти", настояват още от СФСМВР.

"От името на всички членове, СФСМВР поднасяме искрените си съболезнования и съчувствие към семейството, роднините, близките, приятелите и колегите на загиналия служител Асен Василев Асенов и изразяваме надежда за скорошно и успешно оздравяване на шестимата колеги, ранени при инцидента. Извинявай, Асене, не успяхме да го предотвратим!", завършва декларацията на синдиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com