Синдикатите плашат със стачка заради отнет лиценз на "Дунарит"

13803
Синдикатите плашат със стачка заради отнет лиценз на "Дунарит"
Снимка: БГНЕС

КНСБ и КТ "Подкрепа" се обявиха срещу "недомислено решение" на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет за спиране на лиценза на "Дунарит" АД, Русе, за износ, внос и трансфер на оръжия.

Според синдикатите така 750 души ще останат на улицата. Двата профсъюза са изпратили писмо до президента, премиера и икономическия министър, в което обясняват положението в предприятието. Работниците вече са обявили готовност за стачка. Решението за спиране на лиценза е мотивирано с "нарушена икономическата стабилност и надеждност...", пише в писмото.

Първи протести срещу Ципрас

Около 450 души се събраха в центъра на гръцката столица Атина за участие в първия протест срещу новото правителство на премиера Алексис...

Според синдикалните организации този мотив е "смехотворен за всеки запознат с икономическото състояние на дружеството", което реализира годишна печалба от над 10 млн. лв. Фирмата работи по стандартите на НАТО и изнася продукция за Европа, Азия и Африка.

Синдикалните структури на КНСБ и КТ "Подкрепа" в дружеството настояват за спешна среща със съпредседателите на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерски съвет - министъра на икономиката Божидар Лукарски и министъра на отбраната Николай Ненчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com