Синдик влезе в ТV7, от медията се оплакаха от Николай Бареков

21456
Синдик влезе в ТV7, от медията се оплакаха от Николай Бареков

Синдик е влязъл в офисите на ТV7 в 17:10 ч в четвъртък, 3 юли. По думите на мениджърите на телевизията той е бил придружаван от дузина татуирани охранители.

Едновременно с охранителите в студиата и офисите са нахлули и служители, обслужващи политическия офис на "България без цензура". Те не са се съобразили с искането на адвокатите на TV7 да напуснат незабавно офисите.

ТВ7 към Ива Николова: Щом не можеш да си намериш гости, какъв професионалист си?

Щом не може да си намери гости, какъв професионалист е тя? Този въпрос, макар и завоалирано, постави ТВ7 във връзка с хвърлената в ефир...

Акцията е вследствие на съдебни претенции на продуцентската компания на Николай Бареков "Ноу фрейм медия България" АД, която поиска от Софийския град съд (СГС) да обяви телевизите TV7 и News7 в несъстоятелност заради просрочени дългове в големи размери.

От медията определят снощната акция като "продължение на рейдърската кампания от страна на "Ноу фрейм медия България" ЕАД, която от броени дни е собственост на Николай Бареков"

Обезпечителната заповед с дата на издаване 3 юли 2014 г. указва на временния синдик "да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника (ТV7 ЕАД ) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда". Това става ясно от съобщението, публикувано на сайта на TV7.

В разрез с указанието на Софийския градски съд (СГС) още в рамките на вчерашния ден синдикът е дошъл, придружен, в нарушение на указанията на съда, от охранители, които са се настанили на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия. Тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписанията на обезпечителната заповед, оплакват се от медията.

Цирк в ТВ7 - оставки се хвърлят в ефир

Зародишът на сътресението в ТВ7, което стана напълно официално само преди час-два, всъщност се появи още в сутрешния блок на телевизият...

От TV7 ЕАД се заканват да сезират съда по надлежния ред за това нарушение.

Припомняме ви, че преди 2 дни Николай Бареков обяви спасителен план за ТВ7. "Готов съм да предложа начин за излизане от кризата на медията и за запазването на журналистите и работещите там. За да се случи това, ще трябва съдът да уважи молбата ми в телевизията да влезе синдик", заяви бившият изпълнителен директор на медията.

Освен това политикът отправи апел към мениджърите на медията да подадат оставките. "Заради тях телевизията бе напусната от стотици служители от всички отдели, включително от отдел "Финанси" и "Човешки ресурси", които бяха от времето на Любо Павлов и Диляна Грозданова и са живата история на тази медия", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество