Силният дъжд затруднява трафика в София

16725
Силният дъжд затруднява трафика в София
Снимка: БГНЕС

Мощен дъжд, придружен с гръмотевици, се изсипва над София. Това направи ситуацията в града много тежка:

От една страна гръм удари стълб в "Люлин", два трамвая не се движат, наводнени пътни участъци има в Нови Искър, предаде БГНЕС.

Оранжев код задари дъжд в 6 области

Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от ло...

Същевременно силният дъжд предизвиква затруднения в трафика. Образуваха се задръствания в централната част на града и по основните пътни артерии.

Трамваи с номера 11 и 12 временно не се движеха в участъка от Хюндай до Илиянци заради проблеми в мрежата. Около 18.10 ч. проблемът беше отстранен.

Подадени са 5 сигнала за наводнени помещения в столицата. Това съобщиха за агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Сигналите са от района между кварталите „Люлин” и „Надежда”. Няма данни за пострадали граждани.

Силен дъжд с градушка наводни участъци от улица "Искърско дефиле" в Нови Искър. Кметът на района е на място. Екип на пожарната и аварийното звено към Столичната община пътуват към района.

Облаци и дъжд за първия учебен ден

В първия учебен ден ще вали в Западна и Централна България, съобщават от НИМХ. В Северозападна България валежите ще достигнат и до 30-5...

Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова поиска да има пълна готовност на екипите на Столичен инспекторат, аварийните екипи на Столична община, "Софийска вода", ВиК, почистващите фирми, екипите на районните администрации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com