Силистренско училище ползва новаторски подходи за връзка с родителите

56425
Силистренско училище ползва новаторски подходи за връзка с родителите
Снимка: Getty Images / Guliver

Традиционните родителски срещи като че ли се изчерпват от съдържание и затова се търсят различни форми за индивидуална работа с родителите. Така смята Камелия Рачева - директор на най-старото силистренско училище "Отец Паисий", където днес направиха първата по рода си Закуска с родители с 19 извънкласни форми на работа с учениците, предаде БТА.

Много от класовете имат малки блогове и електронни пощи за връзка с родителите. Но общуването с тях в неформална обстановка дава по-добри резултати за разкриване на творческите заложби на учениците. В определени дни от седмицата преподаватели остават след работно време в училището за индивидуални срещи с родители. Има идеи и за интерактивни открити уроци и за консултации на родителите с психолози.

Основно образование ще се завършва в 7 клас, матура и след 10 клас

Учениците от първи до трети клас няма да получават двойки и шестици, защото учителите няма да им пишат оценки в числа. Така хлапетата ...

Училището има възможност да задоволи разностранните интереси на учениците, осигурено е с преподаватели и материална база, то трябва да бъде възприемано и като институция, която предлага услуга, смята Камелия Рачева.

Днес в деветнайсет зали на превърнатото в "замък" основно училище "Отец Паисий" в Силистра бе представена историята на учебното заведение, оживяха приказки, родителите посетиха ателиета за сръчности, видяха спортни и народни танци.

Над сто и петдесет годишното училище "Отец Паисий" е наследник на първото класно училище в Силистра, в което са учили над 250 деца. Един от преподавателите е възрожденецът Сава Доброплодни.

Училище "Отец Паисий" сега е с две степени на обучение - начална и прогимназиална. Разширява се диапазонът на извънкласните и извънучилищни дейности и учениците се включват като ръководители, организатори, изпълнители в различни проекти.

Читалищата поискаха традициите да се изучават в училище

Как традициите да станат част от образованието на българските деца, обсъждаха вчера представители на читалища в страната и Асоциация за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com