Шефът на пожарната: Не бих си позволил да искам оставка на полицай

10753
Шефът на пожарната: Не бих си позволил да искам оставка на полицай

Няма да говоря за мотиви, първо защото не съм ги видял. Това, което съм чул, че се мотивират за моята оставка, меко казано звучи несериозно, некомпетентно. Това каза директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов в коментар за исканата му от полицейските синдикати (СФСМВР) оставка, предаде БГНЕС.

Николов подчерта, че синдикатът, който му иска оставката, е само един от шестте в МВР. "За радост, не крия, че ми е приятно - Синдикатът на пожарникарите и спасителите изразява категорична подкрепа. Имам подкрепата на регионалната дирекция на "Пожарна безопасност и защита на населението". Интересно – аз не бих си позволил да поискам оставката на полицай, защото е нормално, въпреки че имам досег до неговата работа, да не я разбирам. Исканата оставка звучи малко учудващо, но така или иначе това е факт. Искане и подаване на оставка е политически акт. МВР е деполитизирана институция и назначаването на ръководителите става по много строг ред. Министърът е отговорен за управлението на човешките ресурси в МВР, не синдикалните организации", каза още пожарникар номер 1 на България.

За структурната реформа той припомни, че програмата на МС трябва да изгради мощни отряди в 6-те района за планиране. "Ние ще изградим 8", каза Николов и обясни, че това ще се отряди, окомплектовани със специалисти, много добре подготвени и екипирани, разполагащи с най-модерната техните, така че в случай на тежко бедствие - да има адекватна реакция от сили, които са предварително подготвени. "На практика това ще са елитните части на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", така както Жандармерията се намества само в тежки ситуации, касаещи нарушаване на обществения ред – така ще бъдат и тези отряди", обясни Николов.

Главният секретар на МВР: Пенсионните искания на МВР са преувеличени

Протестът е законно право на всеки един български гражданин, също и на полицаите. Моята позиция е, че исканията на СФСМВР са преувеличе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com