Шефът на ловешкия зоопарк напусна, но не заради Алонсо

8383
Шефът на ловешкия зоопарк напусна, но не заради Алонсо

Директорът на зоопарка в Ловеч д-р Феодор Вацов е подал оставка. Временно за 420-те животни от 74 вида във втората по големина у нас зооградина ще отговаря ветеринарният лекар Траян Любенов, който се грижи за тях и в момента, съобщи във вторник кметът на общината Минчо Казанджиев, пише "Труд".

Той поясни, че напускането на Вацов е доброволен акт и не е в резултат на убийството на ягуара Алонсо на 3 август т.г., когато хищникът би застрелян при опит за бягство.

МОСВ оставя работещите без лиценз зоопаркове, защото няма къде да прибере животните

Ако лицензът на някой зоопарк е изтекъл, то последствия в момента реално няма. Това е изводът от трагичната история с ягуара Алонсо. П...

Кметът на Ловеч заяви, че тепърва ще се решава дали в бъдеще местният зоопарк ще се ръководи от нов директор, избран чрез конкурс или делата му ще бъдат поверени на управителя на Общинския център за изолация и профилактика на безстопанствени кучета.

"След проведените разговори с Министерството на околната среда и водите и неговия инспекторат в Плевен предстои да се поставят нови клетки за животните, защото сегашните не отговарят на съвременните изисквания", обясни още кметът на Ловеч.

По думите му през следващата година предстои да се изработи проект за обновяването и откриването на допълнителни атракции и развлечения в зоопарка, който ще го направи равнопоставен на зоокътове в западноевропейските държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com