Шефът на АПИ: Изборът е или хубави пътища, или безплатно пътуване

5481
Шефът на АПИ: Изборът е или хубави пътища, или безплатно пътуване
Снимка: БГНЕС

Като общество трябва да решим дали искаме да имаме хубави пътища или искаме да пътуваме безплатно по тях. Това заяви пред БНР председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Средствата, които бяха отпуснати от правителството през изминалата седмица, визират точно отсечките на автомагистралите „Тракия” и „Струма”. Тези отсечки от много години не са търпели сериозен ремонт, дори не са и преасфалтирани, заяви Лазаров.

Лазаров: Не може с 67 лв за винетка да решим проблема с пътищата

Не може пътният данък, който е за общините, тъй като той не влиза в нашия бюджет за поддържане на автомагистрали – там да плащат ...

Той обясни, че поради тази причина настилката е крайно амортизирана, в следствие на индивидуалните кръпки, които са се правели на място.

„Проблемът е свързан основно с големите водни количества, които реално не са спирали от началото на предходната година. Всички сме свидетели на дъждовете и снеговете, които паднаха. Всичко това превлажни земната основа навсякъде, което поведе след себе си образуването на свлачища и земни маси и други неприятни случаи, свързани основно с инфраструктурата”, подчерта инж. Лазаров.

По думите му ситуацията не е такава само в България, но и в Македония, Сърбия и Хърватия.

„За съжаление, за нашата инфраструктура, която от години е недофинансирана като сектор, от началото на 90-те години, средствата, които се дават за пътно строителство, имаше период, в които те граничеха с нулата”, отбеляза инж. Лазаров.

Винетката няма да поскъпва

В този мандат сме взели решение да не повишаваме цената на винетката. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и бла...

Той благодари на правителството, че е отпуснало тези пари и тези отсечки ще бъдат върнат във вида, в който са били в началото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество