Северозападът моли ЕС за спасение

19921
Северозападът моли ЕС за спасение

Отчаяно писмо за помощ до Европейската комисия са написали от сдружение "Бъдеще за Северозападна България". Жители на областите Монтана, Враца и Видин молят кандидатите за шефове на ЕК от ПЕС и ЕНП Мартин Шулц и Жан-Клод Юнкер да инициират план "мини-Маршал" за спасение на най-бедния регион в Европа.

"25 години след падането на комунизма и 7 години след влизането в ЕС България е в икономически срив, с огромна безработица, демографска криза, повсеместна корупция и олигархично-мафиотски контрол върху цялото общество", пишат от сдружението.

През 2011 г. българският Северозапад е бил с най-нисък БВП на глава от населението в ЕС

През 2011 година българският Северозападен регион и румънският Североизточен регион са били с най-ниските брутни вътрешни продукти на г...

Те настояват Шулц и Юнкер да поемат личен ангажимент за въвеждане на "политически борд" над държавата ни и разработване на план с икономически мерки за възраждане на Северозапада, пише Труд, цитиран от КРОСС.

"Този пилотен проект ще бъде пример как обединена Европа превръща мечтите на един народ в реалност!", заявяват от сдружението.

Сред учредителите му са художникът проф. Галилей Симеонов и футболистът Мартин Петров. В 20 общини на Северозапада вече тече подписка в подкрепа на писмото. То ще бъде връчено на Шулц и Юнкер на 9 май - Деня на Европа.

 

Населението на Северозападния район е намаляло с 20% за последните 4 години

Над 20 процента е намаляло населението на Северозападния район през последните четири години. Данни за демографския срив е представил д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com