Село готви бунт срещу камиони на горското в Мъглиж

10062
Село готви бунт срещу камиони на горското в Мъглиж
Снимка: Getty Images/Guliver

Напрежение между горско стопанство Мъглиж и жителите на село Селце, заради превозването на дървесина. Жителите на селото заплашват с протест ако не спре горското да извозва дървата си по единствения асфалтов път до селото, предаде БГНЕС.

Местните твърдят, че има обиколен маршрут, от горското ги контрират като казват, че нямат друг вариант. От два дни на пътя за селото е поставен знак, забраняващ преминаването на камиони над 15 тона.

Лазаров: Авария е довела до взрива в завода в Мъглиж

Авария по време на производствен процес е причина за взрива в предприятието "Балиста", произвеждащо пиротехнически изделия и ловни патр...

Местните казват, че ако продължат да минават камиони по този път, има опасност селото им да остане откъснато от света, тъй като всички мостове по пътя са пропаднали "Камионите са много тежки, правят коловози по пътя, изнасят асфалта, трудно се разминаваме." разказа Иван Енев - жител на Селце.

От горското пък заявиха, че това е единственият им маршрут, и ако не минават от там, ще остават населението на Мъглиж и региона без дърва за зимата. "Нямаме друг маршрут, ще търсим варианти чрез разговори с общината и протестиращите" каза шефа на горското в подбалканското градче - Станимир Маринов. Дали ще се стигне до ефективни протестни действия или до решаване на конфликта, предстой да разберем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com