Сбогуваме се утре с Росица Янакиева

13454
Сбогуваме се утре с Росица Янакиева

Поклонението пред тленните останки на Росица Янакиева ще бъде утре 27.01.2015 г. (вторник) от 11.00 ч. в сградата на Двореца на културата в гр. Перник. Това става ясно от информацията на ПП АБВ.

Зам. председателят на Народното събрание и екскмет на Перник Росица Янакиева почина тази нощ във ВМА на 60-годишна възраст без да дойде в съзнание, потвърдиха от болницата за "24 часа онлайн".

Почина Росица Янакиева

Тази нощ е починала Росица Янакиева. Тя се бори за живота си 20 дни след спукана аневризма в мозъка и спешна безкръвна операция. Отиде ...

Тя постъпи на 6 януари в болницата със спукана аневризма и още същия ден й бе направена безкръвна операция. До деветия ден след оперативната интервенция Янакиева се чувстваше добре, беше контактна. Внезапно състоянието й се влоши и отново премина на командно дишане.

По непотвърдена информация втори тромб е запушил кръвоносни съдове в мозъка и той буквално е умрял от липсата на кислород. Така Янакиева изпадна в дълбока кома и въпреки усилията на медиците, не успя да се пребори за живота си.

Росица Янакиева е родена на 7 юли 1954 г. в Перник. Завършва химия в СУ “Климент Охридски”. Започва кариерата си като технолог в “Пектин”. Била е директор на Окръжния младежки дом и енергетик на цех в пернишката “Топлофикация”. Янакиева бе и депутат в 40-тото Народно събрание от БСП.

От 1995 до 2005 г. е кмет на кметство “Изток”, а от 2005 г. до предишните местни избори бе народен представител от Коалиция за България. Беше и член на управителния съвет на Демократичния съюз на жените.

Състоянието на Росица Янакиева остава тежко

Няма промяна в състоянието на зам.-председателя на парламента Росица Янакиева. Информацията съобщиха от съобщиха за "24 часа" от ВМА и...

През 2007 година БСП я издига за кандидат - кмет на Перник и Янакиева печели изборите. На 30 октомври 2011 година тя за втори път става кмет на Перник след балотаж и спечелени 52.94% от гласовете.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com