Само 27% от центровете ни за бежанци са запълнени

4666
Само 27% от центровете ни за бежанци са запълнени
Снимка: БГНЕС

Само 27% от центровете за бежанци у нас са запълнени, сочат последните данни на Държавната агенция за бежанците, предаде БНТ.

Центърът в столичния квартал Враждебна е празен, тъй като в момента се ремонтира. Прогресивното опразване на общежитията у нас очевидно е част от щурма на мигрантите към Западна Европа.

Спряха влаковете между Словения и Хърватия

Международния железопътен трафик между Словения и Хърватия отново е прекъснат, след като вчера бе подновен на няколко часа, съобщиха ...

Общо 1550 мигранти трябва да приемем до края на 2016 г. съгласно Европейския план за разселване на бежанците. Първите 500 се очакват до края на тази година.

Сега в България са настанени общо 1366 чужденци. В момента лагерите са запълнени едва 27%. За сравнение – преди месец запълването беше 48%, а през август – 67%.

Засега бежанците обричат европейския план на провал, тъй като отказват да остават не само у нас, но и в далеч по-развити страни като Австрия и Швеция. В същото време, през октомври с над 300% в сравнение с 2013 година са се увеличили молбите от бежанци, подадени у нас за международна закрила.

През студените месеци се очаква нова транзитна вълна през България. От Агенцията твърдят, че са готови за нея. А това, че бежанците само прекосяват страната ни, не е толкова зле, тъй като не се натоварва социалната ни система.

МВР и ДАНС задържаха 495 нелегални имигранти

Съвместна операция на МВР и ДАНС под ръководството на прокуратурата се проведе в цялата страна. Установени са 495 незаконно пребивава...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество