Сайт предлага аудиозаписи на творби от класическата българска литература

137841
Сайт предлага аудиозаписи на творби от класическата българска литература

С началото на новата учебна година стартира проектът СЛОВА БЪЛГАРСКИ www.slova.bg - единственият безплатен сайт за професионални звукозаписи на българско художествено слово.

„Това не са аудио книги, защото те не са за продан. Това е колекция от художествени изпълнения на български класически текстове, записани в перфектна акустична среда и предоставени за безвъзмездно ползване на ученици и учители, на студенти и граждани с увредено зрение, на българските общности зад граница, на всички, които обичат българската духовност, история, култура, слово и дух", съобщават авторите на проекта, предаде Стандарт нюз.

Най-ценните съвети, които Габриел Гарсия Маркес ни даде

Вчера почина един от най-известните и обичани писатели в света – колумбиецът Габриел Гарсия Маркес. Той ще остане в сърцата на хи...

Идеята е да се съберат професионални актьорски изпълнения на българско художествено слово, с което да бъде възродена българската рецитаторска традиция, да се популяризира българската литература сред многобройна аудитория в България и по света, както и да се подпомогнат деца и възрастни в усилията им по овладяване на българския език и литература.

„Уверени сме, че в своята хилядолетна история българската духовност е сътворила слова, достойни да заживеят в днешното общество, чрез най-модерните средства за съвременна комуникация", се казва още в съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com