Сагата "ТВ7" се изроди тотално - от фашизъм до "не съм Бареков"

10841
Сагата "ТВ7" се изроди тотално - от фашизъм до "не съм Бареков"
Снимка: БГНЕС

Милиционерщината преобърна нещата. Защото вместо да има една нормална процедура, когато някой дължи нещо и трябва да го върне, дойдоха полицаите, една дама взе да търси сървърите, да взима камери – за такива неща пазар има ли? Грозотията превърна нещата във фашизъм, казаха журналистите Иван Бедров и Люба Кулезич в сутрешния блок на Нова телевизия.

Бедров изрично подчерта, че когато вземаш пари, трябва да връщаш. Подкрепям журналистите от ТВ7 заради това, което се случи вчера, но цяла България още чака извинение от един човек, многозначително каза журналистът.

Синдиците на КТБ: ТВ7 не реагира да плати и започнахме принудително изпълнение

С оглед продължаващото 10 месеца забавяне в издължаването на отпуснатия от "Корпоративна търговска банка" АД – в несъстоятелнос...

Според Люба Кулезич сега повечето хора в ТВ7 не са участвали по „времето на медийните бухалки”. Гледката от вчера беше „фашизоидна” – да влизат милиционери в ефир, да валят въпроси „Кво става”? По CNN тези кадри биха довели до международен скандал. Дължиш под 10 млн. лева на КТБ, но други дължат 50 и повече млн. лева, възмути се Кулезич.

Журналистката коментира и думите на Борисов „а вие помните ли, когато идваха пред дома ми и ми разболяха детето”. Това звучи като вендета, но съм сигурна, че премиерът е бил подведен от хората, пратили полицаите с кучетата, замаза веднага Кулезич. И обясни как от няколко месеца, откакто ТВ7 е лишена от олигархична подкрепа, вече  е обективна. Вестник „Стандарт”, вестник „Преса” дължат също милиони на КТБ – да, през фирми и схеми, но дължат, припомни Кулезич.

Искам да се разгранича от думите на г-жа Кулезич за фашизъм. Фашизмът е престъпление срещу човечеството, но не това се случи в ТВ7, опонира членът на СЕМ Мария Стоянова. Тя посочи, че според Публичния регистър на СЕМ „Краун Медия” е собственик на ТВ7, но тя препраща към офшорка в Кипър, а оттам – към друга офшорка, „Алегро Кепитъл”. От вчера се мъча да стигна до физическо лице в „Алегро Кепитъл”, но това е невъзможно. От 2012 година имаме един г-н Мартин, но него явно не го интересува какво става със собствеността му. От „Алегро Кепитъл” не са дошли веднъж в България, да покажат инвестиционен план, разказа Стоянова. А журналисти от ТВ7 казаха, че изпълнителен директор на ТВ7 е Кирил Георгиев – пишело в Търговския регистър. Така отговори и Бойко Борисов, като го питаха на кого беше продаден „Булгартабак”, иронизира Бедров.

ТВ7 не е просто медия, не е бухалка, това е една касичка, продължи темата Иван Бедров. Дойде време за въпроси – дали всички милиони, минали през ТВ7, са само за медиен продукт? Дали не отидоха много пари за финансиране на други проекти, политически например? Дали шофьорите на ТВ7 не са работили по нощите, за да носят пари на една политическа партия? С това, което се случи вчера, се цели да не се зададат тези въпроси, а чрез скандал да се приключи темата, каза Бедров.

Под прикритието на цирка с ТВ7 НС промени драстично два важни закона

При липсата на какъвто и да е медиен шум Народното събрание (НС) днес отхвърли два спорни текста в Закона за приватизация и следпривати...

Според Кулезич ТВ7 си е функционирала горе-долу нормално преди „преврата” срещу първото правителство на Бойко Борисов. На въпрос дали ТВ7 не беше телевизия на мафията по време на протестите, когато те не се показваха там, Кулезич отговори, че трябвало да се плашим от похватите от вчера (29 април). Говорим за това, че когато Бареков и проектът му се провали, ТВ7 си функционираше като нормален, малък медиен бутик и се видя какво е да не ти висят на главата, обясни Кулезич.

Още вчера (29 април) синдиците на КТБ, на специална пресконференция, заявиха, че е нормална практика при изземване на имущество на длъжник, просрочил задълженията си, да се започне от най-скъпото имущество. В светлината на тези дни Мария Стоянова припомни, че ТВ7 е предупредна още преди 14 дни, че трябва да се изплатят просрочени задължения. Да се абстрахираме от „свободата на словото”, говорим за изпълнение на закон. Аз нямам рецепта как да се случи, за да няма обидени един вид, но да не забравяме, че през цялото време вчера ТВ7 предаваше на живо, припомни членът на СЕМ. Лара Златарева, известна като Кака Лара, се включи от пред офиса на ТВ7, като пак подчерта, че тя не е Николай Бареков или Делян Пеевски, за да им изкупува греховете. Делян Пеевски два пъти прокуратурата го оневини, подчерта Кака Лара. Златарева заяви отново, че на ТВ7 не се позволява да си върне дълговете. Ако ще ни затварят, нека да е законно, включи се и Ваня Войкова.

За финал Люба Кулезич хвърли теорията, че вчерашната акция била капан срещу правителството. Кой може да праща 100 полицаи, без вътрешният министър Румяна Бъчварова да знае, попита тя. Нека разберем кой кой е, както и кой купи „Булгартабак”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com