СУ забрани кръгла маса на Движение Орлов мост в Ректората

24912
СУ забрани кръгла маса на Движение Орлов мост в Ректората

Академичната общност на Софийския университет "Св. Климент Охридски" остро възразява срещу поредния опит на Националното представителство на студентските съвети да легитимира действията си като използва името на Софийския университет "Св. Климент Охридски", предаде БГНЕС.

Това се казва в съобщение на университета по повод обявената днес кръгла маса на студентите от гражданско движение "Орлов мост" в Софийския университет отдел "Информация и връзки с обществеността" на СУ.

Софийският университет "Св. Климент Охридски" категорично се противопоставя на всякакви опити територията му да бъде използвана за инициативи с политически цели и с целия си авторитет ще отстоява своите академични традиции.

Припомняме, че от Движение Орлов мост съобщиха, че с огромна изненада и възмущение, 6 часа преди събитието са разбрали, че ректорът на Софийския университет проф. Илчев е забранил провеждането на кръгла маса от Движение Орлов мост в клуб "Яйцето" в Ректората. "Трудно ни е да разберем, защо върху нас се стовари цялата сила на авторитарните институции и политическите сили, при положение, че кръглата маса е изцяло неполитическа и експертна. Което е показателно за стила и поведението на сегашната политическа класа. Идеята на кръглата маса е как да се намери легитимен начин за представителство на гражданското общество след проведените протести в страната", заявяват още от движението.

Кръглата маса ще се проведе днес от 14.30 часа в клуб "Синия лъв" на адрес ул. Иван Вазов 6. На форума са поканени водещи социолози, политолози, преподаватели и експерти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com