СЕМ преизбра Георги Лозанов за председател

4400
СЕМ преизбра Георги Лозанов за председател
Снимка: БГНЕС

Съветът за електронни медии преизбра за свой председател Георги Лозанов.

Лозанов бе подкрепен единодушно от всички трима присъстващи. СЕМ има петима членове, всеки от които има право да издига номинация за председател. Двама от тях са от квотата на президента: Мария Стоянова (Росен Плевнелиев) и Анюта Асенова (Георги Първанов). Останалите трима са от тази на Народното събрание: Георги Лозанов, Анна Хаджиева и Иво Атанасов. От заседанието днес отсъстваше само Мария Стоянова по лични причини.

Слави Бинев се сети защо не бил шеф на културата - не му дали да проверява БНТ, БНР и СЕМ

Анкетна комисия в парламента да извърши пълна ревизия на БНТ, БНР и СЕМ. Това заяви в Хасково депутатът от Патриотичния фронт Слави Б...

Шестият пореден мандат настоящия председател влиза в сила от 8 април.

В закона за радио и телевизия е записано, че членовете на СЕМ се избират или назначават за срок от шест години. Съставът на съвета се обновява през две години от квотата на Народното събрание и през три години от квотата на президента.

Доц. Георги Лозанов влезе в СЕМ през 2010 г. като стана част от състава на съвета от квотата на Народното събрание, а кандидатурата му беше издигната от ГЕРБ. Лозанов е бил член на НСРТ (предшестващия СЕМ регулатор) от 1997 г. до 2001 г. и негов председател за една година. Първият му мандат като член на СЕМ е бил от 2001 до 2003 г. Доц. Лозанов е преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Климент Охридски".

По закон СЕМ е независим специализиран орган, който регулира медийните услуги, регламентирани в закона за радиото и телевизията.

СЕМ ще препоръча цялостна ревизия на предизборната агитация

Разнообразни нарушения по време на изминалата предизборната кампания отчитат от Съвета за електронни медии. Като се започне от използва...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com