СЕМ: Няма преки нарушения при излъчването на клипа с бебето Никол

8472
СЕМ: Няма преки нарушения при излъчването на клипа с бебето Никол

Няма преки нарушения на Закона за радио и телевизия при отразяването на казуса с битото в болница "Софиямед" бебе Никол от акушерката Емилия Ковачева. Това се казва в доклад на Съвета за електронни медии (СЕМ). Разглежда се отразяването на темата в общо шест телевизии, предаде БНР.

Малката Никол се чувства все по-добре

Зверски пребитата от акушерката Емилия Ковачева малка Никол се подобрява, информират от "Токуда". Новороденото е започнало да се храни ...

"Съветът ще даде констатациите от мониторинга на етичната комисия. Може би да започне и един разговор, който е свързан с границите между задоволяване на обществения интерес, отразяване обективно на тези казуси и защитата на личната свобода, която е гарантирана и от Конституцията на страната, от Закона за радио и телевизия, както и от редица документи на европейските институции", коментира ленът на СЕМ Анна Хаджиева.

"Този клип, ако не беше излязъл, можеше да остане съмнение какво точно се е случило, защото имаше опити защитата да каже, че това не е било бой и т.н.", заяви в неделя председателят на регулатора доц. д-р. Георги Лозанов. По думите му клипът дава някаква информация. "Тази информация е едно, а друго е драстичната визия, която несъмнено силно накърнява чувствата на родителите и т.н, заради което на въпроса: „Трябва ли този клип да бъде публикуван?“ отговарям: „не", коментира преди излизането на решението Лозанов.

 

Слух: Телевизии притискали за пари "Софиямед" за случая с битото бебе

Болница "Софиямед" е била изнудвана от телевизии, за да спрат атаките срещу нея за пребитото бебе. Представители на БТВ и Нова са натис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com