СДВР не се нае да каже колко хора протестират в столицата

21550
СДВР не се нае да каже колко хора протестират в столицата

Не е ясно колко на брой са хората, които протестираха днес в София. Това стана ясно от предаването на Канал 3.

Полицията в София подема инициатива за запазване на мирния характер на протеста

Като инициатива за запазване на мирния протест полицаите, които охраняват протестите, ще носят светлоотразителни жилетки с надпис &bdq...

Пред медията от СДВР са обяснили, че не са могли да дадат точна цифра заради огромната колона, която мина по познатия маршрут – Министерския съвет, Народното събрание, Орлов мост, НДК и партийните централи.

Стана ясно също и че пред НДК вече има сериозни заграждения заради утрешния конгрес на Партията на европейските социалисти. Затова и шествието на протестиращите е леко отклонено при преминаването край Националния дворец на културата. А пред "Позитано 20" хората "обстрелват" централата на БСП с лазери.

Иначе в Пловдив протестът за днес приключи, като и там огромно шествие премина от площад „Стефан Стамболов” по улиците на града, за да покажат на правителството на Пламен Орешарски, че е време да подаде оставка. Хората блокираха булевардите "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител". Там се появи идея хората да дойдат в неделя, 23 юни, в София, за да протестират пред сградите на държавните институции и да покажат, че не желаят сегашните управляващи да бъдат в тези сгради.

В Бургас пък двата протеста, които досега бяха на улицата с различни искания, вече се обединиха под един общ призив – оставка. Досега единият протест беше на хората, излезли на улицата още от февруари месец заради високите сметки за ток и с настояване за промяна на цялостния модел на управление, а другите протестираха заради назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Фандъкова: "Окупирай НДК" не е уведомявала за протест, но протестът не е забранен

Никой от организацията "Окупирай НДК" не е уведомил Столична община за готвения утре, 22 юни, протест пред НДК, но общината не е наложи...

Във Варна също стотици хора демонстрираха своята гражданска позиция. И там имаше шествие, което обичайно спря пред централите на БСП и "Атака". Не е имало инциденти в морската ни столица, казват от ОДМВР - Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com