САЩ: България продължава да е основна страна за трафик на хора

6369
САЩ: България продължава да е основна страна за трафик на хора
Снимка: Getty Images / Guliver

Корупцията във властта в България създава благоприятни условия за някои видове престъпления, свързани с трафика на хора, отбелязва докладът на Държавния департамент на САЩ за трафика на хора през 2015 година.

Правителството на България не е успяло да отговори напълно на минималните изисквания в усилията за елиминирането на трафика, но все пак е положило значителни усилия в тази област. Въпреки предприетите мерки обаче не са отбелязани по-категорични усилия за борба с проблема в сравнение с предходния период.

През отчетния период действията на всички нива – преследване, защита, превенция и координация, са били по-неубедителни. Въпреки че България е една от основните страни източници на трафика на хора в ЕС, правителството все още не е основало специализирани служби за жертвите на трафика, се казва в документ, пише вестник "Сега".

Докладът препоръчва на България да засили действията за разследване, преследване и осъждане на трафикантите на хора, както и за издаване на ефективни присъди на осъдените. България е посъветвана да изготви кампании за привличане на вниманието върху проблема, както и кампании, посветени специално на ромската общност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com