С 90 км/ч. по "Тракия" и "Хемус" от 1 април

6737
С 90 км/ч. по "Тракия" и "Хемус" от 1 април
Снимка: БГНЕС

До 90 км/ч. става максималната скорост по определени участъци на автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Ограничението влиза в сила от 1 април. Причината е липсата на пари за ремонт и необходимостта от спешни мерки, за да се намалят пътните инциденти в амортизираните отсечки.

Новата максимална скорост ще важи по автомагистрала "Тракия" в участъка от 63-ти до 90 километър. За да се рехабилитира това трасе са необходими 70 млн. лв., които пътната агенция няма и затова вместо ремонт там ще се въведе по-ниска скорост, предаде News7.

АПИ: До края на годината ще бъдат изградени около 150 км автомагистрални пътища

До края на годината ще бъдат изградени около 150 км автомагистрални пътища, които се финансират от европейските фондове и републикански...

Опасни неравности по пътя дебнат шофьорите и в участъка 119-133 км. В това 14-километрово трасе попада и така наречената "черна отсечка", където стават много катастрофи, а преди четири години при зверска катастрофа на автобус загинаха осем души.

На две места ограничение на максималната скорост ще има и на магистрала "Хемус". Най-проблемен е пътят между Шумен и Белокопитово, където се търсят 30 млн. лв. за ремонт. Въвеждането на новата максимална скорост ще става поетапно. Ще има допълнителни табели, освен указателните за намалената скорост, но и за неравностите по пътя.

Пътната агенция няма да разчита само на табели, но и на съдействие от страна на КАТ. Нашият апел беше с допълнителни патрули да се подсигури в участъците, за да свикнат хората да карат с 90 км.

Все още не се знае докога ограничението за максималната скорост в определени участъци на "Тракия" и "Хемус" ще продължи да действа. От агенция "Пътна инфраструктура" са категорични, че при големи щети на пътната настилка, все пак ще намерят пари за аварийни ремонти.

Автомагистралите са отворени за движение, съобщават от АПИ

Всички автомагистрали са отворени за движение на моторни превозни средства, по тях може да се пътува безпроблемно. Това съобщават от А...

През това време служители на агенцията ще оглеждат трасето, а поддържащите фирми ще са в готовност, при поява на големи дупки, да ремонтират дори в рамките на ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com