Руснаци протестираха срещу имотните измами у нас

7279
Руснаци протестираха срещу имотните измами у нас

Десетки руски граждани протестираха пред българското посолство в Москва срещу имотните измами у нас.

Те връчиха писмо до премиера Бойко Борисов с искане за съдействие да си възвърнат собствеността върху вече закупените от тях жилища, съобщи БНР, цитирано от БГНЕС.

Руснаците обвиняват в измама строителната фирма на Стамат Стаматов "Ес Пи Ес" ЕООД, която им продала вече ипотекирани от нея имоти в няколко ваканционни селища в "Слънчев бряг". "За да станем не само на хартия стопани на собствените си жилища, нас ни принуждават да ги плащаме повторно на банката, в която те са заложени. Строителят ни излъга и скри от нас този факт", каза един от протестиращите. "Трябваше спешно да летя до България и на търг да купя собствения си апартамент, за който имам нотариален акт и където живея от три години", оплака се една от потърпевшите.

Протестиращите се срещнаха българският консул в Москва Ангел Георгиев, на когото връчиха адресираното до премиера Бойко Борисов писмо: "Ще се обърнем към всички възможни субституции, ще го изпратим по компетентност във Външно министерство и оттам към съответните институции за разследване на това, дали има налично престъпление или не при извършването на съответните сделки", посочи Ангел Георгиев. Според Александър Кривенцов - организатор на акцията, целта на пострадалите собственици е не само да си върнат имотите: "Искаме да предпазим потенциалните купувачи на недвижимост в България от нашите грешки, защото се оказва, че законите в тази европейска страна не защитават техните права".

Редактор: Десислава Ушатова

Изгодните жилища се изчерпаха

Изчерпване на добрите имоти в ниския ценови сегмент – до 40 000 евро, отчитат от Кредит Център в анализа си за месец октомври 201...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com