Румен Петков: Борбата с тероризма у нас трябва да започне от бежанците

16445
Румен Петков: Борбата с тероризма у нас трябва да започне от бежанците
Снимка: БГНЕС

Въпросът с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов бе коментиран от Румен Петков от партия АБВ в студиото на bTV. Петков каза, че е скептичен, че ще се стигне до истината за този случай.

„В ДАНС през последните години няма ефективност нито с наркотрафика, нито с разпространението на дрогата, нито по антитерористичната дейност. Контрабандата в България достигна чутовни нива, черния пазар надмина белия”, каза още бившият вътрешен министър.

ВМРО: Предупреждавахме за радикалния ислям в Пазарджик

Въпреки че е закъсняла, настоящата акция е доказателство, че предупрежденията на ВМРО са били основателни. Пита се защо чак сега идват ...

Според него чужди маркетингови компании вече са се отказали да мерят нивото на нелегалния внос у нас, защото той расте неудържимо и е с ужасяващи размери. Петков се обяви за отделянето на ГДБОП от ДАНС, защото като структури те са много различни.

Темата за акцията на ДАНС и Специализираната прокуратура днес в няколко региона на Южна България също бе коментирана от Румен Петков. Според него системата за национална сигурност е пробита по отношение на борбата срещу тероризма и ако искаме да успеем, трябва да почнем от бежанците, които вече са у нас.

Според бившия вътрешен министър в страната има много случаи в един апартамент да се регистрират по 300 и повече чужденци и това не прави впечатление на ДАНС и МВР. „Знаем ли кои са тези хора и какво търсят у нас, още повече че след време те изчезват от адреса и никой не може да ги намери”, допълни Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com