Резово на бунт срещу турските АЕЦ и ТЕЦ

12890
Резово на бунт срещу турските АЕЦ и ТЕЦ

Бунт срещу АЕЦ на българо-турската граница се организира във Фейсбук. Протест срещу изграждането на ТЕЦ и АЕЦ в Турция ще се проведе в събота, 17 ноември след 16.00 часа в граничното село Резово.

Социалните мрежи са пълни с призиви за съвместни протестни действия на българи и турци срещу изграждането на ТЕЦ в района на Инеада, предаде Дарик радио.

Искаме участие в екооценката на турската ТЕЦ край Резово

Министерството на околната среда и водите ще иска да участва със свое мнение и становище в оценката за въздействие върху околната ср...

Като политически фарс определи кмета на Царево протеста срещу изграждането на топлоелектрическата централа в турския град Инеада.

Днес жителите на двете погранични общини Царево и Инеада ще излязат с факли от двете страни на българо-турската граница. Кметът на Царево обаче се страхува протестът да не стане политически, тъй като е иницииран и от БСП - Бургас и екскмета на общината.

"Проблемът е от национално значение и не би трябвало да се превръща в политически фарс замаскиран като граждански протест", казва кметът на Царево Георги Лапчев. Той обаче изрази своята категорична позиция срещу изграждането на ТЕЦ или АЕЦ на 3 км. от село Резово.

„Искам да напомня на гражданите, които от медиите или от други места са научили за организацията на този протест, че мястото, на което ще се състои, е границата на Република България с Република Турция. На места там, където река Резовска дели двете държави, само с една крачка може човек да се озове на чужда територия, която е охранявана. Събирането на много хора на това място, в комбинация с разпалваните емоции, може да се окаже изключително опасна комбинация. Затова призовавам хората, които са решили да посетят с. Резово, да бъдат внимателни и да не се поддават на провокации", казва кметът Георги Лапчев.

Турция уверява, че няма да строи АЕЦ край Резово

Към настоящия момент в гр. Инеада не се извършват дейности по изграждане на ядрена електрическа централа. Това се посочва в официален о...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество