Ремонтите на ударени от градушката коли в София може да продължат до 2015 година

17327
Ремонтите на ударени от градушката коли в София може да продължат до 2015 година
Снимка: БГНЕС

Щетите върху автомобилния парк от градушката, която удари София на 8 юли, ще бъдат поправяни чак до началото на следващата година. Според председателя на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи Орлин Пенев става въпрос за между 40 и 50 хил. автомобила, а обезщетенията – около 100 млн. лева.

Според проверка на „Стандарт” в няколко сервиза в София няма свободни дати за ремонт на автомобили чак до декември. А от „Бул Инс” твърдят, че пълният ремонт на всички пострадали коли ще отнеме половин година, защото все още не са заведени пред застрахователите всички ударени от град автомобили. Заради това от „Армеец” удължиха срока за завеждане на щети до 15 август.

150 дка с пшеница са унищожени от градушката в Монтана

150 дка с пшеница са пропаднали на 100% вследствие на градушката, паднала на 8 юли в Монтана, съобщиха от Областна дирекция „Зем...

Съгласно застрахователни оценки при по-новите автомобили средната цена на ремонт е 3 хил. лева, а като цяло средната стойност на давани обезщетения е 2 хил. лева – не само за нови коли. Около една трета от пострадалите от градушката в София клиенти на застрахователните компании получават обезщетения по експертна оценка и на ръка. Останалите около 70% ползват услугите на доверени на компаниите сервизи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com