Рекламираме туризма си с общ бранд с Румъния

11596
Рекламираме туризма си с общ бранд с Румъния
Снимка: Actualno.com

България и Румъния ще рекламират с общ бранд туризма на двете страни. Вече са изработени и поставени 9 билборда в българската част на поречието на река Дунав, предаде Стандарт нюз.

Двете държави работят по обща стратегия за устойчиво развитие на трансграничния район по проект разработен от Българската асоциацията за алтернативен туризъм. Партньори са още 11 организации в двете страни. Водещият партньор при реализацията на проекта е Румънското Министерство на регионалното развитие и публичната администрация. Партньор е и Община Велико Търново. 4 млн. евро е стойността на целия проект, по който е създадена обща база данни за румънско-българския трансграничен район, която да се използва от всички заинтересовани страни.

До 40% е намалението на цените по Черноморието

"Между 25 и 40 на сто е намалението на цените по Черноморието от 1 септември и включва различни промоционални предложения. Според катег...

Създаден е общ регионален бранд, който вече се промотира в двете страни, чрез серия от рекламно-информационни продукти, включително и 9-те билборда. Изготвени са и множество рекламни материали, сред които луксозна туристическа брошура, която представя на румънски и английски език културни забележителности, инфраструктура, екология и възможности за бизнес в целия българо-румънски участък.

От двете страни на Дунав има няколко дестинации с добре развит туризъм, като например Велико Търново, които са известни в международен план. Работата по проекта обаче е откроила и няколко негативни тенденции, като липсата на веломаршрути и къмпинги край Дунав. Наблюдава се и спад на туристическите посещения в Белоградчик, местната власт е трябвало да предприеме мерки, за да повиши интереса към този емблематичен за страната обект, смятат от Асоциацията за алтернативен туризъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество