Река Белица при Килифарево преля

20482
Река Белица при Килифарево преля
Снимка: БГНЕС

Обилните валежи повишиха значително нивото на река Белица при Килифарево и през нощта водите й са излезли от коритото, съобщи кметът на града Димитър Събев.

Положението в Община Севлиево е овладяно след преливането на р. Росица

Тъй като река Росица е била много пълноводна, е излязла от коритото си вчера в Севлиево. Това каза Иван Иванов, кмет на община Севлиево...

Около 1.00 ч. реката е преляла, но няма наводнени дворове и къщи. Нивото се е покачило с над метър и половина, предава Дарик.

"Тази сутрин равнището е спаднало и реката се е прибрала в коритото си, към момента няма никаква опасност за жителите на населеното място", успокои Събев.

През нощта водите на Белица са отнесли временния понтон при Килифаревския манастир, който беше монтиран през лятото на мястото на моста, разрушен при наводнението на 19 юни. Временното съоръжение, построено от военните, е скъсано в лявата част на брега откъм манастира и се държи само в дясната си част, уточни кметът.

34 л/кв.м е количеството дъжд, паднало на територията на Великотърновски регион през последното денонощие, сочи справката на НИМХ.

Речните нива ще се повишават и утре

По данни и прогнози на НИМХ, днес и в петък речните нива в цялата страна ще се повишават, в резултат на измерените и прогнозирани кол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com