Разводняване - протестът в София се разцепи преди да е започнал

9620
Разводняване - протестът в София се разцепи преди да е започнал

Разцеплението сред протестиращите в София вече става повече от видимо. Поредното потвърждение беше дадено на днешния протест пред сградата на икономическото министерство в София, предаде БГНЕС.

Около 11 часа пред МИЕТ имаше няколко десетки граждани, когато по мегафона започнаха да говорят хора, които се обявиха за радикално крило на протестите. Докато говорещите от т.нар. "радикално крило" посочиха, че са организатори на протеста, някои от събралите се ги питаха кои са те, какво искат като видимо не ги припознаваха като организатори.

В същото време едно от познатите лица на протеста – Янко Петров коментира, че се правят опити за подмяна на протеста. "Сега някакви радикални движения пускат уведомление, естествено преди нас, за 11 часа на същото място, за да могат да грабнат народния глас. Ние сме тук, за да покажем, че борбата не е спряла – докато хората си правят кръгли маси, ние работим", каза Янко Петров.

Той се изправи пред събралите се хора пред сградата на МИЕТ и ги покани да тръгнат заедно на шествие към Народния театър "Иван Вазов", където да поговорят. Така по-голямата част от протестиращите дойдоха пред театъра, а малка част остана пред сградата на МИЕТ. Около сто души тръгнаха с Янко Петров, а трийсетина останаха на ул. "Славянска".

На два пъти, докато хората разговаряха пред Народния театър, възникваше напрежение. Първият път бе когато отстрани на събралите се премина Ивайло Франц с група протестиращи, идващи от МИЕТ. Франц участваше вчера в основаването на движение "Освобождение". Тогава Чавдар Янев, който протестира с гладна стачка и палатка пред Висшия съдебен съвет, започна да вика срещу него да се махне и го заклейми като обвързан с партии. Напрежението утихна след няколко минути и Франц си тръгна.

В друг момент по време на сбирката от страни по мегафон започна да говори Иван Христов, който се представи за обикновен гражданин. Хората обаче започнаха да скандират против него и го нарекоха "провокатор". Иван Христов бе изведен, но каза, че не трябва да отпадат политическите им искания. След няколко минутна разправия дойде Янко Петров, който разговаря с Христов и му каза, че политическите искания не са отпаднали.

В крайна сметка всички си стиснаха ръцете, а Иван Христов с плаката с исканията си застана до Петров, докато разговаряха със събралите се пред Народния театър.

Стига протести, трябва и мислене

За да няма объркване - аз съм напълно ЗА протестите. Редовното протестиране е изключително полезно, за да индикира наличието на активно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com