Разследват директора на ГДБОП за корупция

16976
Разследват директора на ГДБОП за корупция

Прокуратурата образува досъдебно производство по подозрение за копруция срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров, предаде БГНЕС.

От Софийска градска прокуратура (СГП) съобщиха, че в хода на извършената проверка, започнала на 17 април 2013 г., от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров.

От анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела (общо четири). От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а на Наказателния кодекс (подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай). Поради това, с постановление от 19 април 2013 г., СГП е образувала досъдебно производство срещу Флоров за престъпление по чл. 302а НК.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Днес, административният ръководител на СГП Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

На 17 април БГНЕС публикува материал, в който се твърдеше, че има  над 300 листа с автентичните документи, свързани със Станимир Флоров като обект на разследване във връзка с покровителстване на наркотрафик.

Материалите са за разработка под кодовото име "Араби", в което фигурира името на Флоров още от 1998 - 1999 година. След това има материали за дело за оперативна разработка "Алчния", където Флоров е поставен и на оперативно наблюдение под псевдонима "Високия", свързан с корупция, наркотрафик и контрабандни канали. Тази разработка е направена през 2002 година". Има и документи със специални разузнавателни средства, в които са записвани разговори на Флоров по посочените разработки. "Включително и с лицето Цецко, както е обосновано, от 2007, 2008, 2012 година", каза журналистката Веселина Томова.

Проститутките на Чолов обслужвали холивудски звезди

Манекенки от скандалната модна агенция FH1 са забавлявали със секс услуги  холивудските звезди при престоя им в България. Това зая...

Вчера бившият вътрешен министър Богомил Бонев също съобщи, че появилите се документи за шефа на ГДБОП са автентични. От БСП заявиха, че самият факт, че Флоров е бил поставен през 2002 г. под оперативно наблюдение, свързано с корупция, наркотрафик и контрабандни канали, е несъвместим със заеманата от него длъжност и с отговорностите, които следва да изпълнява като директор на ГДБОП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com