Рашидов дарява икона на параклиса над Сопот

6439
Рашидов дарява икона на параклиса над Сопот

Министърът на културата Вежди Рашидов дарява икона на Свети Георги на параклиса над Сопот, в който бе извършен умишлен палеж.

„С голяма болка научих за изгорените икони в параклиса "Свети Георги" над този красив подбалкански град със славна история, който е и родното място на Патриарха на българската литература Иван Вазов. За мен това е вандалски акт и кощунство - да поругаваш параклис, молитвен дом, е не само престъпно деяние, но и голям грях, изумявам се и какъв човек трябва да си, за да извършиш това злодейство, да унищожаваш религиозни символи” – с тези думи министър Вежди Рашидов коментира умишления палеж в параклиса "Свети Георги" над Сопот.

Пожарът в параклиса край Сопот е умишлен, категоричен е местният свещеник

Пожарът в параклиса „Св. Георги” край Сопот тази нощ е умишлен, каза пред журналисти местният свещеник отец Марко. Той уточ...

Министър Вежди Рашидов лично ще предаде иконата на Св. Георги за параклиса при предстоящото си посещение в гр. Сопот в четвъртък - 9 юли 2015 г.

Както е известно, град Сопот е домакин на националните тържества, посветени на 165-та годишнина от рождението на Иван Вазов, а кулминацията на честванията е на 9 юли, рождения ден на Патриарха на българската литература. Министър Рашидов е поканен в Сопот да връчи официално на 9 юли и Националната литературна награда "Иван Вазов" за 2015 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com