"Ранобудните студенти": „Против живеенето ден за ден"

34174
"Ранобудните студенти": „Против живеенето ден за ден"
Снимка: actualno.com

Около 70 души протестират пред централния вход на СУ „Св. Климент Охридски". Преди малко минувач влезе в пререкание с протестиращите, но не се стигна до ексцесии и намеса на органите на реда. Към недоволните граждани се присъединиха 10 студенти, които излязоха от сградата на ректората, носейки плакат с надпис „Ранобудните студенти", предаде "Фокус". 

Няколко души жонглират с огнени факли. Сред издигнатите лозунги има такива, на които пише „Кой предложи Пеевски", „Оставка", „Окупация". Възрастен мъж пък държеше плакат с надписи „България може да се спаси само с лустрация", „Държава Русия срещу българския и руския народ". В района има засилено полицейско присъствие. От време на време протестиращите блокират и освобождават движението на кръстовището на бул. „Васил Левски" и бул. „Цар Освободител". 

"Майки срещу насилието": Ректори подкрепят чалга индустрията

"Вместо да следват светлия пример на народните будители, ректори на водещи столични университети насърчават и подкрепят чалга индустрия...

Възстановено е движението пред Ректората на Софийския университет. По-рано протестиращи с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски блокираха за кратко кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски". Към момента трафикът е нормализиран.  

Протестиращи блокираха движението пред сградата на СУ „Св. Климент Охридски" - кръстовището на бул. „Васил Левски" и бул. „Цар Освободител".

Не се допускат външни лица в сградата на СУ „Св. Климент Охридски", а само студенти, които днес имат изпит. На входа на ректората лица, проверяващи студентските книжки на влизащите, като в двора има студенти, окупирали университета. По прозорците има закачен портрет на Васил Левски, както и плакат, на които пише: „Против живеенето ден за ден". 

В района има засилено полицейско присъствие. От Столична община съобщиха, че заради протеста е променено движението на градския транспорт в района. Движението пред ректората периодично се освобождава и блокира поради малкия брой протестиращи.

Клисарова кани студентите: Заповядайте да ви чуем!

"Заповядайте да ви чуем. Искам да чуя какво предлагат студентите. В университета трябва да има образование, а не политики. Това заяви м...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество