Ранобудните студенти: Престанете да занимавате обществото с персони като Петното

21659
Ранобудните студенти: Престанете да занимавате обществото с персони като Петното
Снимка: Actualno.com/Петър Чернев

След като "Ранобудните студенти" не взеха официална позиция относно показанията на Йордан Бонев и думите на Бисер Миланов-Петното за "купените протести от лятото", сега студентите спряха с мълчанието. Публикуваме позицията им без редакторска намеса:

"С огромно нежелание се налага да вземем отношение по казуса Йордан Бонев и Бисер Миланов–Петното. Нежелание, понеже твърдо не искахме да влизаме в поредния опит на абсурдното правителство за размиване на публичната дискусия и подмяна на съществените обществени въпроси с карикатурни образи като гореспоменатите. Но поради упорството на политици и медии да вкарат в дневния ред на обществото тази „тема” и опита определено внушение да бъде наложено чрез нея, ние заявяваме следното:

Бареков отказа изслушване в Комисията за Бисер Миланов

Само тристранно изслушване в НС ще покаже истината за задкулисното политическо инженерство. С този довод лидерът на "България без цен...

Това за нас е просто поредният опит на правителството да неглижира гражданското и студентско недоволство от последните вече десет месеца, постфактум налагайки в публичното пространство мнението, че протестите, окупацията и студентските акции са „купени”, „платени”, „управлявани” от някого. Чрез тентенциозното намесване името на Ивайло Динев се прави циничен опит за хвърляне на черно петно не само върху него, а и върху труда, усилията и най-вече свободно изразената воля на хиляди студенти.

Твърденията на Бонев са абсолютно неверни, като призоваваме всеки, който има правните основания, да търси защита по съдебен ред. Всеки сам е отговорен пред закона за изречените от него думи и е крайно време тази отговорност да започне да се носи, за да се намали злоупотребата с лъжи в публичното пространство.

От своя страна, ние пределно ясно през последните месеци се разграничавахме от същите тези опити да бъдем обвързвани с каквото и да е политическо влияние. Пробутваната ни в последно време „сага” не е нищо повече от поредната порция предизборна кал, говореща само и единствено за нивото на „политическата класа” у нас и няма нищо общо с автентичните обществени проблеми, болезнено разяли демократичното развитие на страната ни.

Призоваваме медиите да ценят повече интелекта на българския зрител и да престанат да го занимават с нелепите персони на Петното и Бонев. Чудим се обаче, защо вниманието всячески се отклонява от темата „Бисеров” и КОЙ и КОГА ще каже на българското общество как така от зам.-председателя на Народното събрание се събуждаш съден за пране на пари престъпник?

Бареков: Не съм давал пари на Петното

Не е вярно, че съм давал пари на Петното, каза лидерът на "България без цензура Николай Бареков пред ТВ 7, предаде БГНЕС. Според лидер...

А на кого принадлежат Бисер Миланов и Йордан Бонев, за кого работиха и каква точно беше ролята им в протестите през изминалите месеци - всички добре помним. Който е забравил – нека си припомни. Всякакви други коментари са излишни.

Ранобудните студенти"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com