Райдовски за военните досиета: Може да си отидат хора невинни

8085
Райдовски за военните досиета: Може да си отидат хора невинни
Снимка: Thinkstock

Ако при предаването на военните архиви на разузнаването става дума за агентура на чужди граждани това е престъпление спрямо професията. Не засяга националната сигурност сега, а бъдещата национална сигурност.

Това каза пред bTV бившият офицер от Първо главно управление на ДС Красимир Райдовски по повод предаването на архива в Комисията по досиета.

Ненчев: Военното разузнаване отваря досиетата, за да знаем за комунизма

Днес с моя заповед задължих служба "Военна информация" и нейния директор да предаде архивите на военното разузнаване. Това обяви воен...

Едно разузнаване се върши само с хора, а кой идиот, след като знае, че в България се разнасят имена нагоре-надолу, ще се съгласи да сътрудничи.

След като сами си показваме задниците публично за света, от тук нататък една контраразунавателна служба лесно може да установи хората, с които разкрития шпионин е общувал. И може да си отидат хора невинни. В Кайро така вкараха шест невинни човека в затвора, даде пример Райдовски.

На друго мнение е бившият шеф на Комисията по досиета Методи Андреев, който изтъкна, че няма опасност за бившите разузнавачи и агенти, тъй като досега нито един от разкритите от комисията не е пострадал. Посочете ми поне един, който да е пострадал, призова той Райдовски разпалено в студиото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com