Работниците на "Ремотекс" протестират вече 30 дни

27221
Работниците на "Ремотекс" протестират вече 30 дни
Снимка: БГНЕС

Протестно шествие проведоха днес работниците на радневското предприятие "Ремотекс", съобщи БГНЕС.

Работниците отново настояха незабавно да им бъдат изплатени заплатите. Хората не са получавали трудови възнаграждения 10 месеца, а работодателят отказва всякакви среща с тях.

Със скандирания "Гладни сме" и "Искаме си парите" работещите в "Ремотекс" извървяха пътя от предприятието до паметника на Свети Иван Рилски в Раднево. Те заявиха, че търпението им вече е изчерпано, защото от февруари не са получили нито стотинка, а сега са в принудителен отпуск и не знаят какво се случва с предприятието.

"Триста и петдесет лева ми е щатът. Банката ми взима 150 лева. Нищо не ми остава на мен, мъжът ми е инвалид, малка пенсия взима и той. Нямаме пари за хляб", оплака се една от протестиращите работнички.

"Чакаме, всеки ден чакаме. Лъжите станаха много вече. Не вярваме вече на нищо от това, което се казва. Десет месеца никак не са малко, цялото ми семейство работи тук, аз, синът ми, съпругът ми. Не ми остава друго освен да стоя да мръзна тук и да си искам парите", каза една от протестиращите жени.

Работещите се надяват държавата да придобие мажоритарния пакет от акции на "Ремотекс". От Министерството на икономиката заявиха, че такива разговори се водят със собствениците. Хората се надяват да получат заплатите си в най-скоро време. В противен случай изразиха готовност за ефективни стачни действия и блокада на пътища.

Откриха процедура за ефективни стачни действия в Раднево

Днес над 150 души от персонала на завод „Ремотекс -Раднево" ЕАД се събраха отново в 9.00 ч. пред предприятието в очакване на уг...


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com