Работници пострадаха при токов удар край Банско

17122
Работници пострадаха при токов удар край Банско
Снимка: БГНЕС

Двама работници пострадаха днес при токов удар в село Места край Банско. Те бяха транспортирани в "Пирогов", предаде БГНЕС.

Инцидентът станал към 14.30 часа днес при ремонт на тротоар в село Места, община Банско. Токовият удар ударил двамата мъже - 28-годишният Николай Боянски и 23-годишният Иван Апостолов, първият е с един процент изгаряния, а вторият - с 5 на сто. Изгарянията, получени при образувала се волтова дъга са по краката и ръцете им. двамата бяха докарани с линейките на Разлог и Банско в СПО на МБАЛ-Благоевград за първична обработка на изгарянията. Пред спешното отделение пристигна и собственикът на фирма "Агромах" Методи Бачев.

И двамата пострадали са негови работници. Според Бачев инцидентът е станал след образуване на волтова дъга при ремонт на тротоар. Той не каза повече информация, а обясни само, че по желание на фирмата, двамата се транспортират за "Пирогов".

За инцидентът е информирана Областната инспекция по труда. В 16.30 часа двамата пострадали бяха транспортирани за "Пирогов" с две линейки на ЦСМП-Благоевград. И двамата са от симитлийското село Черниче.

Във връзка с инцидента от пресцентъра на ЧЕЗ съобщиха, че работниците от външната фирма, демонтирали стълбове на "Улично осветление" АД /УО/. Служителите са демонтирали стоманено-тръбен стълб, по време на работа те изпускат стълба и той се допира до проводник от ВЛ 20 kV Обидим -1, собственост на ЧЕЗ Разпределение България. В резултат на допира под напрежение попадат двамата изпълнители на демонтажа.

Стена падна и затрупа работник в Пловдив

Стена е паднала и затрупала строителен работник в Пловдив.Инцидентът се е случил около 9:50 часа на ул. "Тракия" № 59 при изкопни работ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com