Първа копка на трафик-кулата на Пристанище Бургас

14149
Първа копка на трафик-кулата на Пристанище Бургас
Снимка: БГНЕС

Първата копка на новото съоръжение бе направено днес от заместник – министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, съобщи БГНЕС.

Стойността й е 1 796 000 лв., а финансирането е по ОП "Транспорт". Четириетажната кула ще се намира до Морска гара – Бургас. Основната й задача е да увеличи безопасността при корабоплаване, както и да даде по-добри условия при спасителни акции. С изграждането на единно електронно гише, ще се повиши и качеството на обслужването. Тя може да бъде завършена до ноември.  Оперативният център по управление на трафика ще наблюдава движението на корабите на юг от Емине.

Бургаските училища с кампания „Избирам живота”

През април в бургаските училища, които ще изпращат абитуриенти започва кампания „Избирам живота” , съобщи за Фокус Манол То...

Очаква се и скоро да започнат строителните дейности по бургаската жп гара, която трябва да бъде ремонтирана основно, каза днес в Бургас заместник – министъра Петър Киров. Забавянето на дейностите се налага, заради обжалване на избора на изпълнител. Той подчерта, че в сектора на водния транспорт, в оперативната програма, има най-малко усвоени средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com