Пускат предсрочно Южната дъга в София

10941
Пускат предсрочно Южната дъга в София
Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова

Почти 3 месеца по-рано ще бъде пуснато в експоатация основното трасе на Южната дъга на Околовръстния път. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова при проверка на основното трасе, предаде Стандарт Нюз.
 
"Добрата новина, която изпълнителят пое пред мен като ангажимент, е, че всъщност от 10 юни ще бъде пусната тази част, въпреки че срокът е 29 август. Предвид летния сезон и очаквания голям трафик те ще могат още на 10 юни да пуснат тази част от обекта. Разбира се, останалите, включително връзката с бул. „Климент Охридски”, ще остане така, както е по срок - за края на август, началото на септември. По-важното е, че основното трасе ще бъде пуснато предсрочно, почти три месеца по-рано пуснато в експоатация, за да отключим терена”, каза Павлова.

На въпрос за обсъжданото днес увеличение на скоростта на движение по автомагистралите министърът отговори, че разрешението за 140 км/ч със сигурност няма да бъде за участъци като стария на "Тракия".
 
„Всички знаем какво е неговото състояние. Тук говорим да се даде възможност за новите магистрални участъци да се кара със скорост 140 км/ч, тъй като те отговарят на всички изисквания. Това са участъците на „Тракия”, които сега ще пуснем, впоследствие „Марица”. За всички останали пътища ще останат съществуващите ограничения, включително 90 км в час на места”, каза Павлова.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com