Пускат допълнителни влакове и автобуси по празниците

14760
Пускат допълнителни влакове и автобуси по празниците
Снимка: БГНЕС

Извънредни влакове и автобуси ще бъдат пуснати за предстоящите празници. БДЖ предвижда близо 11 хиляди допълнителни места, съобщава националното радио.

От Централната автогара в София обясниха, че билети все още не се купуват активно. Засега има заявени само 15 извънредни автобуса, но допълнителните коли ще бъдат много повече, обясни изпълнителният директор Иван Мирославов.

Московски: Субсидията на БДЖ се намалява с 40 млн. лв.

Субсидията на държавните железници се намалява с 40 млн. лв. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения...

"Вероятно в понеделник вече ще имаме пълна яснота, колко ще са заявените извънредни автобуси и приблизително, колко хора ще тръгнат от автогарата. Обикновено около 80 до 100 автобуса по пътя за празниците", допълни той.

Трафикът ще бъде контролиран и ще има засилено полицейско присъствие, за да не се получават задръствания. Мирославов напомни, че струпването на много хора и суматохата в такива моменти са удобни за джебчиите.

От БДЖ също предвиждат повече места. 127 композиции ще се движат с допълнителни вагони. За празниците ще бъдат предоставени общо 10 600 допълнителни места по най-натоварените маршрути в страната, каза Ивайло Георгиев от БДЖ.

"София-Видин; София-Добрич; от София за Варна, за Бургас и съотвенто между Варна и Пловдив. Ще направим всичко възможно, за да удовлетворим големия интерес на нашите клиенти за пътуване със спални вагони. Още от 10 декември ние сме въвели предварителна продажба на билети и гражданите могат да се възползват от това нещо", заяви той.

Недоволни пътници спряха влака София-Перник

Пътническият влак от София за Перник, който по разписание заминава 18.12 часа от Гара София, е спрян от недоволни пътници около 18.30 ч...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com