Противоречие около състоянието на женския бизон в столичния зоопарк

11944
Противоречие около състоянието на женския бизон в столичния зоопарк
Снимка: БГНЕС

Днес женски бизон е починал в Столичния зоопарк. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде агенция "Фокус".

„Има още един, който също е в тежко състояние”, допълни градоначалникът. Тя обясни, че има още едно малко бизонче, което е в добро състояние.

Бизон е умрял в столичния зоопарк

Тази сутрин в столичния Зоопарк е починало още едно животно - бизон. Започва цялостна проверка на Зоологическата градина в София, съо...

От последните изследвания е станало ясно, че причината, довела до влошаване състоянието на животните в зоопарка е, че в храните е имало силно токсични вещества. По отношение на лечението на животните Фандъкова обясни, че ветеринарните лекари, с които е разговаряла, не са хранели големи надежди, защото веществата са били силно токсични.

Женският бизон в Столичния зоопарк е в тежко състояние, но е жив. Това каза д-р Иван Иванов, директор на Столичния зоопарк, във връзка с казаното от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, че днес в зоопарка е починал женски бизон.

Животното може да продължи да бъде в това състояние дори 20-30 дни. Все още не се знае какви са причините за състоянието на животното. Изпратени са проби.

Вчера стана ясно, че столичния зоопарк е починал още един обитател – бизон. Д-р Николай Скендерски, лекар във Ветеринарната клиника на Столичния зоопарк съобщи, че е извършена аутопсия на починалия бизон. След това ще бъдат взети проби, които ще бъдат изпратени в Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт.

Търсят причината за смъртните случаи в столичния зоопарк до петък

Един як, три гаура и една камила, чиито клетки се намират в съседство една до друга, са покосените животни. Изпратени са микробиологичн...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com