Протестът и контрапротестът извън София

12583
Протестът и контрапротестът извън София

След като за 58-ми път #ДАНСwithme поиска оставката на правителството на Пламен Орешарски, протести и контрапротести продължават с инициативите си и извън София.

Очаква се тази вечер участниците в пешеходния „Орешарски марш” да наближат Карнобат. Крайната им цел е резиденцията на властта Евксиноград, информира Нова телевизия.

"Хората се радват, като ни виждат - колите свиркат с класконите, дори продавачи на плодове ни подариха от стоката си", разказаха маршируващите.

#ДАНСwithme към властта за 56-и път: Ще ви осигурим перманентна почивка

Макар и по-малобройна, групата на протестиращите срещу правителството на премиера Орешарски за 56-ти пореден ден блокира движението в ...

Не липсват обаче и негативни реакции. "В Белово един господин ни осведоми, че на протестиращите в София им дават по 80 лева на човек и по 150 на семейство, затова сега всички били на море. А други пък ни казаха, че сме балами, ако си мислим, че ще свалим правителството", коментират участниците в "Орешарски марш".

И контрапротестиращи от София напуснаха пределите й. Снощи те бяха в Нова Загора. Там издигнаха плакат "Ние сме без президент, нека работят правителство и парламент", "Да се даде шанс на Орешарски". "Трябва да има толеранс от 100 дни, а на третия ден се почна с протестите - глупавите протести за мен", каза един от контрапротестиращите.

Подкрепящите правителството на Орешарски бяха категорични, че няма да спрат действията си и се върнаха отново към София. Споделиха, че съвсем скоро ще бъдат в Троян. Така те ще разпространяват из страната каузата в подкрепа на правителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com