Протести и стачки на работещите в държавното дружество Напоителни системи ЕАД

14372
Протести и стачки на работещите в държавното дружество Напоителни системи ЕАД
Снимка: БГНЕС

Работниците и служителите от държавното дружество „Напоителни системи” ЕАД в клоновете „Мизия” (райони Враца и Монтана) и „Долен Дунав” (район Търговище) ще проведат едночасови протестни митинги пред административните сгради на клоновете утре, 3 септември, от 9.00 до 10.00 часа, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Повод за недоволство са 100% неизплатените работни заплати и осигуровки на 1900-те работници и специалисти за месец юли 2014 г., които са на обща стойност 1 617 273 лв. В клоновете „София”, „Среден Дунав”, „Струма-Места” и „Черно море” се дължат 40% от заплатите и осигуровките за м. май в размер на 601 452 лв. За м. юни са изплатени работните заплати само на клоновете „Тополница”, „Горна Тунджа”, „Марица”, „Средна Тунджа” и „Шумен”, а на всички останали се дължат 100% работни заплати и осигуровки на обща стойност 1 299 623 лв.
Общата сума, която се дължи за работни заплати и осигуровки на колектива на „Напоителни системи” ЕАД, е в размер на 3 518 348 лв.

КНСБ: Саботажът на минималните осигурителни доходи не успя

Вчера, 27 август 2014 г., работната група на социалните партньори по договарянето на минималните осигурителни доходи (МОД) за 2014 г....

Организатори на протестите са синдикалните организации на КНСБ и на КТ „Подкрепа” в „Напоителни системи” ЕАД, които заявяват своята готовност да организират и протестна акция в София и да проведат ефективни стачни действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com