Протест в София и Варна срещу ТПТИ

10300
Протест в София и Варна срещу ТПТИ
Снимка: БГНЕС

Днес, 4 юли, в София и Варна ще се проведат граждански протести под надслов "НЕ НА ТПТИ".

За София сборният пункт на участниците ще бъде пред сградата на Европейската комисия на ул. "Г. С. Раковски" 124 в 19.00 ч. След това ще премине шествие по маршрут: сградата на Европейската комисия – Министерство на икономиката – Народно събрание – сградата на БНТ.

Калфин: България губи от ТПТИ в сегашния му вид

В сегашния си вид споразумението за Tрансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) носи повече вреди за България, отк...

За Варна сборният пунк на участниците ще бъде пред Община Варна в 18.00 ч., след което ще премине шествие по маршрут: пл. "Съединение" – бул. "Цар Освободител" – по Княз "Борис I" към бул. "Сливница" – Община Варна.

На 10 юни Европейският парламент трябваше да гласува по ТПТИ, но гласуването беше отложено за неопределена дата. Основните опасения на протестиращите против споразумението касаят уеднаквяването на нетарифните бариери, което щяло да даде предимство на по-голямата икономика в лицето на САЩ и щели да се занижат санитарните и хранителни стандарти в търговията, а това щяло да принуди ЕС да отмени съществуващите в момента забрани за внос на обработени с химични вещества меса и храни. Друго опасение е въвеждането на арбитражните съдилища ISDS. Припомняме, че Комисията по международна търговия в ЕП прие на 28 май резолюция, с която подкрепя Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции, включително и противоречивата клауза за механизъм за защита на инвеститорите (investor state dispute settlement – ISDS).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com