Променят движението по пътя Габрово-Казанлък заради честванията на Шипка

20679
Променят движението по пътя Габрово-Казанлък заради честванията на Шипка

 

Движението на транзитно преминаващите коли по пътя Габрово - Шипка - Казанлък в двете посоки се ограничава утре - 23 август, по повод националното честване на 137-та годишнина от Шипченската епопея. Информацията съобщиха от пътната агенция, цитирана от БТА. Ограничението е от 10.00 ч. до 22.30 ч.

Транзитният трафик ще бъде пренасочван по път II-55 - Проход на Републиката: за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас; за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Правителството не дало пари за тържествата на Шипка

Правителството отказа финансиране на националните чествания на Шипка по повод 137 години от шипченските боеве и 80 години от изгражда...

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през с. Поповци и с. Донино, обходния път на град Трявна - с. Белица - с. Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

През Шипченския проход ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организирания междуградски автомобилен транспорт.

Междувременно БНТ съобщи, че организаторите на националните чествания на Шипченската епопея търсят спешно спонсори.

За първи път държавата отказа да осигури финансиране за участието на Националната гвардейска част и тържествената заря-проверка. Поради тази причина от областната управа в Габрово се обръща за помощ към граждани и фирми, които моат да дарят средства. Утре се навършват 137 години от епичната битка и 80-години от създаването на Паметника на свободата.

МВР ще продължи да охранява паметника Шипка до март догодина

Правителството реши охраната на Националния музей „Шипка – Бузлуджа”, Националния исторически музей и Националната га...

Организаторите търсят десет хиляди лева. Оказва се обаче, че Шипка е кауза за много българи, защото всички, към които се обърнали за помощ откликнали с ентусиазъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com