Прокуратурата разследва договора за дезинфекция на ГКПП Капитан Андреево

21987
Прокуратурата разследва договора за дезинфекция на ГКПП Капитан Андреево

Напоследък прокуратурата е затрупана с доста работа, но явно тя няма свършване. Защото сега обвинението се заема със скандалния договор за събиране на такса „дезинфекция” на ГКПП „Капитан Андреево”, съобщава bTV.

Скандалното в случая е, че Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е сключила договор за извършване на санитарна дейност с частна фирма. Таксата за „дезинфекциране” е 2 евро на автомобил и 10 евро за камион. Като причина за наличието на договора от БАБХ посочиха, че са се отказали от дейността, защото в противен случай е трябвало да назначат на трудов договор служителите по дезинфекцията.

Не откриха конско месо в последната партида проби

Няма положителни проби за нерегламентирано вложено конско месо вместо телешко в изпратената за изследване трета партида от 25 проби, съ...

Директорът на БАБХ Йордан Войнов вече обяви, че ще прекрати договора с „Пи Еф Си” ЕООД – фирмата, която е поела дезинфекцирането. „Защото това се размахва, че това е нещо нарушение, че е далавера и така нататък и аз всеки ден трябва да обяснявам, че нямам сестра,” заяви д-р Йордан Войнов пред bTV. Договорът обаче все още не е прекратен.

При наличието на подписан документ обаче развалянето на договора не е толкова просто, защото държавата ще дължи на „Пи Еф Си" ЕООД неустойки в размер на няколкостотин хиляди лева.

В договора е записано, че фирмата ще събира таксите през следващите пет години, а при предсрочно погасяване държавата плаща инвестициите в двоен размер, както и пропуснати ползи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com