Прокуратурата поиска смяна на председателя на съдебния състав по делото "Цветанов"

36190
Прокуратурата поиска смяна на председателя на съдебния състав по делото "Цветанов"

С неочаквано искане започна съдебното дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Прокурорът по делото поиска отвод на председателя на съдебния състав Димитрина Ангелова, предаде Агенция "Фокус".

Мотивът за поискания отвод са публикации в медиите за близки отношения между Ангелова и адвокат Менко Менков, който е защитник на Цветанов по делото за препятстване на използването на специални разузнавателни средства. Другият адвокат по делото на Цветанов е Ханс-Петер Ул, депутат в Бундестага.

Прекратено ли е производството срещу Цветан Цветанов?

В истинско приключение се превърна разпита на бившия вътрешен министър и бивш вицепремиер Цветан Цветанов относно случая с незаконното ...

На 31 юли Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Цветан Цветанов. В хода на разследването по досъдебно производство, водено срещу Станимир Флоров (бивш директор на ГДБОП), са били събрани достатъчно данни за извършени престъпления и от други лица, едно от които е Цветан Цветанов. Той е обвинен, за това че като министър на вътрешните работи, въпреки задълженията си, произтичащи от чл.16 ал.1 от ЗСРС и чл.175 ал.2 от НПК, е отказал разпореждане за прилагане на Специални разузнавателни средства (СРС) по досъдебно производство водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново) – престъпление по чл. 288 НК, пр. 2 вр. чл. 26 НК.

Срещу Цветанов има и обвинение за неправомерно използване на специални разузнавателни средства за подслушване на обществени фигури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com