Продължват да заливат район "Кремиковци" с бали с отпадъци

20593
Продължват да заливат район "Кремиковци" с бали с отпадъци
Снимка: БГНЕС

Седма поредна година бали с боклук продължават да се трупат наоколо, роптаят жителите на столичния район "Кремиковци".

Когато започнаха да се трупат през 2005 година, ни обещаваха, че до година- две ще има завод и всичко ще се реши, казаха в студиото на Нова телевизия жители на столичния район, страдащи от зловонията, разнасящи се от купа опакован боклук.

Създадоха работна група за "Кремиковци" в НС

Комисията по икономическата политика и туризъм създаде работна група, която да подготви и предложи редакция на комисията на проекта н...

По думите им навремето Стефан Софиянски е подписал договор за балиране на боклука, след като изкуствено е предизвикал кризата и определени фирми са имали подписани договори за балиране за 3 години. Така едни хора взеха едни пари, кметът си тръгна без да е виновен, но значително по-богат, твърдят хората.

Площадките, на които са разположени балите, нямат ОВОС, на времето дори парламентът гласува поправки в закона, за да се разреши складирането на балите. Това започна по времето, когато Минко Герджиков беше временно изпълняващ длъжността софийски кмет, допълниха потърпевшите.

Бойко Борисов, като кмет ни каза, че балите са „издишали" и няма проблем да стоят. А всъщност те са бомбирали и изпускат отровни изпарения от години. Плъховете са по 3 килограма, твърдят хората.

Столична община декларира, че до седем месеца тези бали ще бъдат извозени от мястото, считано от месец февруари, каза представител на районната общинска администрация. Според кмета на район „Кремиковци" Ивайло Панев в момента се работи за депа за отпадъци, които ще са готови до септември тази година.

Атака поиска "Кремиковци" да заработи пак

Започна редовното заседание на Народното събрание, а първата точка в него е обсъздане на предложение на "Атака" за възстановяване на пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com