През лятото ремонти по магистралите няма да има

5475
През лятото ремонти по магистралите няма да има
Снимка: БГНЕС

За да няма задръствания до морето, през юли и август да не се извършват ремонти по магистралите "Тракия" и "Хемус", разпореди премиерът Бойко Борисов.

Планът за ремонтните дейности е бил преначертан днес сутринта в 7 часа, по думите на Борисов, след като вчера правителството отпусна до 100 млн. лв. за основен ремонт на около 80 км от старите учасътци на двете магистралите.

Тежките ремонти по магистралите остават за септември

По магистралите ще се строи до 1 юли, след това ще се продължи през септември. Юли и август са добре дошли, ще правим по 10 км ударно ...

"До първи юли ще строим по магистралите, след това ще продължим септември. Юли и август са добре дошли, ще правим по 10 км ударно сега, а ще оставим тежките ремонти от септември натам, за да не се спекулира и по тази тема", каза Борисов днес.

Вчера той искаше да бъде осигурен денонощен режим на работа, за да приключат ремонтите бързо. Новият план за ремонта на старите участъци на магистралите ще бъде представен утре, когато министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и шефът на пътната агенция Лазар Лазаров ще проверят на място най-критичните участъци.

При виадукта "Елещница" на магистрала "Хемус" движението е ограничено само в две ленти в посока София заради дупка по фугите на съоръжението. Въведено е и ограничение на скоростта от 90 км/ч по старите участъци на "Тракия" и "Хемус", пише "Сега".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com